Saturday, March 15, 2014

Red Velvet Cupcakes

Homemade-Red-Velvet-Cupcakes-With-Cream-Cheese-Frosting-Georgetown-Cupcakes
Red Velvet Cupcakes

I am very excited to share with you a recipe for red velvet cupcakes with vanilla cream cheese frosting.
The recipe is adjusted from Georgetown cupcakes's original recipe.
Makes 24 cupcakes. Feel free to reduce ingredients in half and make 12 cupcakes.


Ingredients

For the cupcakes

12 tbsp butter (room temperature)
1 3/4 cups sugar
2 large eggs
2.5 tbsp unsweetened cocoa powder
4 tbsp red food coloring (liquid not gel)
1 tsp vanilla extract
1tsp salt
1 1/2 cups milk
3 1/4 cups flour
1 tsp apple cider vinegar
1 1/2 tsp baking soda

For the frosting

6 oz (170 gr) cream cheese
1/2 stick butter
1/2 tsp vanilla extract
4 cups powder sugar


Directions

Cupcakes
  1. Preheat oven to 350F (175C).
  2. Start making the cupcakes.  In the bowl of a stand mixer add butter and sugar and cream mixture for 3-5 minutes until fluffy.
  3. Add eggs slowly one by one while mixing on low speed.
  4. In a bowl whisk together cocoa powder, vanilla extract and food color and add to batter.
  5. Mix until color mixture is evenly distributed into the batter.
  6. Add salt to the milk. Now add wet and dry ingredients to the batter in thirds alternating. While your mixer is mixing on low speed first add 1/3 of the milk and 1/3 of the flour and continue alternating. Once they are all added mix for about 2 minutes.
  7. The final step is to mix together apple cider vinegar and baking soda in a small bowl and add it to cupcake batter. Mix for another minute.
  8. Now you can add batter to cupcake liners set into a cupcake baking pan. I recumbent using ice cream scoop so you can make them all one size.
  9. Bake them for 18-20 minutes and take out of the oven if a tooth pick inserted inside comes out clean.
Vanilla cream cheese frosting
  1. Using a mixer cream together butter and cream cheese on median to high speed. Add vanilla extract.
  2. Slowly add sugar little by little and mix until frosting gets nice and whipped.
  3. Fill frosting into a piping bag fitted with large round tip.
When cupcakes cool to a room temperature you can add frosting on top. Can decorate with chocolate chip on top.

Enjoy your moist cupcakes with fluffy cream cheese frosting!







Homemade-Red-Velvet-Cupcakes-With-Cream-Cheese-Frosting-Georgetown-Cupcakes
Red Velvet Cupcakes




Homemade-Red-Velvet-Cupcakes-With-Cream-Cheese-Frosting-Georgetown-Cupcakes
Red Velvet Cupcakes






Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet)

Продукти за 24 мъфина:
 (Можете да намалите продуктите на половина за да получите 12 мъфина)

12 супени лъжици меко масло (150 гр)
1 3/4 ч.ч. захар
2 яйца
2 1/2 ц.л. неподсладено какао
4 с.л. сладкарска боя
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
3 1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. ябълков оцет
1 1/2 ч.л. сода бикарбонат


Продукти за крема:

200 гр крема сирене
100 гр меко масло 
1/2 ч.л. ванилия
4 ч.ч. пудра захар


Начин на приготвяне

Мъфини

  1. Фурната се загрява до 175 градуса.
  2. Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-5 минути.
  3. Добавете яйцата и продължете да разбивате.
  4. В макла купичка смесете какаото, ванилията и боята и ги добавете към сместа.
  5. Разбъркайте отново.
  6. Добавете солта към млякото и започнете да добавяте млякото и брашното към сместа постепенно.
  7. След като се добавили цялото брашно и мляко , в отделна купичка смесете содата ябълковият оцет и добавете към сместа.
  8. Разбъркайте за още 1 минута, до получаване на хомогенна смес.
  9. Тавичката за мъфини се покрива с хартиени кошнички, които се пълнят до 3/4 от обема.
  10. Пекат се за 20 минути , като се проверяват с клечка. Ако клечката поставена в средата излезе суха , значи са готови.
  11. Оставят се в тавата за 5 минути, след което се преместват върху метална скара , където изстиват напълно.

Крем

Маслото и крем сиренето се разбиват с миксер за 2-3 минути. Пудрата захар се пресява и добавя към сместа. Разбива се до получаване на крем. След това се добавя и ванилията. Кремът се пълни в пош с кръгъл накрайник и с него се украсяват мъфините.

Съхраняват се в хладилник.

No comments:

Post a Comment