Wednesday, March 19, 2014

Tomato Basil Soup





tomato-Basil-Creamy-Homemade-soup
Tomato Basil Soup




Hi everyone!
It's time to share with you another soup recipe today.


Ingredients:

4 large tomatoes peeled and cut into pieces
1 carrot diced
2 cloves garlic (pressed
1/2 small onion diced
2 tbsp butter (can use olive oil)
4 basil leaves for the soup + 4 basil leaves for garnishing
1 cup cream (can use milk)
3 cups chicken stock (can substitute with water and chicken bullion)
1/2 tsp sugar
1/2 tsp black pepper
1/2 tsp thyme
1/4 tsp oregano
salt to taste


Directions:

  1. Set a large sauce pan over medium heat and add butter. Sauté onion until tender. Add carrot and garlic and cook for another 2 minutes.
  2. Add sliced tomatoes,black pepper, thyme, oregano,basil leaves and chicken stock and cook for 20 minutes over medium heat , stirring frequently. Add sugar.
  3. Transfer soup to a blender and blend until smooth.
  4. Return soup to the pot and bring to a boil. Then reduce heat to low and mix in the heavy cream (or milk). You can run soup through a strainer before serving.
  5. Serve warm garnished with fresh basil.

tomato-Basil-Creamy-Homemade-soup
Creamy Tomato Basil Soup








Доматена Супа с Босилек

Продукти:

4 големи домата (обелени и нарязани на парченца)
1 морков (обелен и нарязан на кубчета)
2 скилидки чесън
1/2 глава кромид лук нарязана на дребно
2 лъжици масло (или олио) за запържване
4 листа босилек за супата и 4 за украса (пресен)
1 ч.ч. течна сметана за готвене (може да използвате мляко)
3 ч.ч. пилешки бульон (може да се използва 1 кубче бульон и 3 ч.ч. вода)
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:




  1. В тенджера растопете маслото и леко запържете лука. Цлед това добавете моркова и чесъна и запържете да още 1-2 минути на средна темперетура.
  2. Добавете доматите , сухите подправки, 4 от листата босилек и пилешкия бульон (добавете кубчето и водата ако не използвате течен бульон) и оставете да поври за 20 минути. Разбърквайте често. Добавете и захарта.
  3. Пасирайте супата в блендер до гладка смес. Може да ч прецедите през цедка ако желаете.
  4. Изсипете супата обратно в тенджерата и сложете да заври. След това намалете температурата и добавете сметаната (млякото). Разбъркаите добре.
  5. Сервирайте топла , като украсите с листа от пресен босилек и черен пипер.

No comments:

Post a Comment